Hoe toegankelijk is een privé garage?

Hoe toegankelijk is een privé garage?

Privé garages hebben verschillende manieren om binnen te komen, wat zijn de mogelijkheden? Zijn de parkeerplekken te delen/openbaar te stellen?

Points

Onze parkeergarage gaat open door middel van een pasje, iedere bewoner van het appartementen complex heeft zijn/haar eigen pasje om de garage binnen te komen. Dit pasje is persoonlijk, je zou hem uit kunnen lenen, maar zou dat niet vertrouwen. Ik zou dus de parkeergarage niet openbaar stellen.

Ik heb een afstandsbediening waarmee ik de parkeergarage kan openen. Kan en ga deze niet met anderen delen. Bezoekers/visite moeten namelijk ook gewoon in de buurt een parkeerplek vinden en betalen.

Wij delen onderling met de medebewoners van onze appartementen complex al onze parkeerplekken, zij kunnen zelf al binnenkomen omdat ze er wonen. Wij houden contact via WhatsApp en laten weten wanneer er plekken beschikbaar zijn. Dit gaat prima ter werk en lijkt me een leuk idee om dat openbaar te stellen voor anderen door middel van een platform. Ik zou alleen niet precies weten hoe dat ter werk zou gaan, omdat onze parkeergarage met een persoonlijke afstandsbediening open gaat.

Het is een prive garage voor een reden, dat is prive, dat hoor je niet te delen. Wanneer je bij ons in de parkeergarage binnenkomt heb je namelijk meteen toegang tot het appartementen complex. Vind dat niet veilig, dan zou iedereen zomaar binnen kunnen lopen, dat is niet de bedoeling.

Bij ons kom je door middel van kentekenherkenning naar binnen. Bezoekers/visite kunnen we voor een bepaalde tijd registreren zodat zij ook van de garage gebruik kunnen maken. Openbaar stellen zou kunnen, maar is dus wel registratie voor nodig.

Iedere bewoner heeft een unieke code om de parkeergarage binnen te komen. Ik ben bang dat wanneer ik deze code openbaar stel, er misbruik van gemaakt wordt.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information